Előfizetői tartalom

Olyan összeomlással riogatnak Magyarországon, mint ami Nagy-Britanniában van

Portfolio
"Leállás előtt az ellátási lánc!" - írja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. "A brit áruellátási zavarhoz hasonló súlyos helyzet küszöbén áll az Európai Unió és Magyarország, amennyiben nem történik szemléletváltás az ellátási lánc gerincét jelentő közúti fuvarozó vállalkozásokkal szemben. A lakosság és a termelőüzemek ellátása nem működhet tovább a közös tehervállalás, a költségek rendszerszintű viselése nélkül" - vélekedik a szervezet. A fuvarozók által leírt képet azonban számos tényező árnyalja.

"A közúti árufuvarozók évek óta figyelmeztetnek arra, hogy folyamatosan növekvő költségeiket nem tudják érvényesíteni a díjaikban, és ez rendszerszintű ellátási zavarokhoz vezet. A jóslat már valóság: a brit példa jól szemlélteti, hogy mi történik akkor, ha a piac nem reagál időben egy alágazat figyelemfelhívására. Az évről évre elmaradt, fokozatos, ezért kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés