Előfizetői tartalom

Akár élelmiszerhiányt is okozhat az energiaválság

Portfolio
Az előrejelzések szerint az emelkedő gázárak ösztönözhetik az olajra való átállást, ez a körülmény több brit energiaszolgáltatót is tönkre tehet, miközben az iparág vezetői csütörtökön kormányzati intézkedéseket sürgettek annak érdekében, hogy ezen a télen ne legyen fennakadás az ellátásban. A rekordmagas energiaárak Nagy-Britanniában és Spanyolországban máris arra késztettek néhány ipari vállalatot, például az acélgyártókat és a műtrágyagyárakat, hogy visszafogják a termelést, sőt, az idei télre vonatkozóan élelmiszerhiányra is figyelmeztetnek egyes iparági szereplők.

A földgázárak - különösen Európában - idén a szokásosnál alacsonyabb készletek, az oroszországi szállítások csökkenése, a hidegebb hőmérséklet és az ellátási láncok zavarai miatt valósággal elszabadultak, ahogy az a legnagyobb európai gáztőzsde, a holland TTF jegyzésének alakulásán is látszik - csak idén négy és fészeresére emelkedett a földgáz ára. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés