Előfizetői tartalom

Kinyílt a világ az oltottaknak: újra mehetnek álomutakra a magyarok

Ázsia gyakorlatilag teljesen zárva, az amerikai utak talán november végén, december elején indulhatnak el, miközben a javuló európai oltáshelyzet ellenére még csak döcög a városi turizmus. Év végéig - ahogy tavaly is -, az egzotikus tengerparti nyaralások lehetnek a legnépszerűbbek. Idén az észak-európai, tengeri hajóutak gyakorlatilag teljesen elmaradtak, de az amerikai nyitással elindulhatnak majd a karibi körutak. A Portfolio több utazási irodát is megkeresett a külföldi utakkal kapcsolatban. Általános vélemény, hogy az emberek a biztonságosnak gondolt úti célokat választják, mert egy járványügyi zárlat miatt semmiképpen sem szeretnének valahol huzamosabban ott ragadni, mint ami számos turistával megesett a koronavírus-járvány első hullámakor.

A nyári szezon gyakorlatilag különösebb probléma nélkül telt el. A népszerű tengerparti nyaralóhelyeken nem volt jelentős számú megbetegedés. Az ősz beköszöntével van olyan ország, amely szigorított, van, amelyik lazított. Spanyolországba például a nyári időszakkal szemben, újra védettségi igazolványt kell felmutatni beutazáskor. Az Európai Gyógyszerügynökség által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés