Előfizetői tartalom

Az egyik nagy hitelminősítő szerint a lengyel gazdaság megérzi az EU-val zajló vitát

MTI
Elmaradhat a várakozásoktól a lengyel gazdaság növekedése, ha az Európai Unióval kialakult jogvita miatt késnének a Lengyelország által igényelt folyósítások a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítására és az ellenállóképesség javítására szolgáló uniós pénzügyi eszközből (RRF) - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban ismertetett állásfoglalásában.

A nemzetközi hitelminősítő felidézi, hogy a lengyel alkotmánybíróság múlt heti határozata szerint az EU-alapszerződés egyes előírásai összeegyeztethetetlenek a lengyel alkotmánnyal, és az uniós tagságból nem következik, hogy az Európai Unió Bíróságának döntései kötelező érvényűek a tagállamokra. A Moody's felidézi azt is, hogy a lengyel kormány 23,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés