Előfizetői tartalom

Gázválság: a szakadék szélén a brit ipar sok cége, a kormány széttárja a karjait, a miniszterelnök nyaral

Portfolio
Az energia intenzív brit ipari ágazatok a szakadék szélére kerültek, a dolgozók aggódnak az üzemek sorsáért, de a kormány az üzleti miniszter jelzése szerint nem tervezi a megmentésüket, és közben a pénzügyminiszterrel dúlnak a tárcaközi harcok, a miniszterelnök pedig mindeközben elment a családjával Marbellára nyaralni, így a bajba jutott cégek vezérei egyelőre hiába próbálkoznak vele személyesen tárgyalni. Frissítés! Hétfőn délután Boris Johnson kormányfő szóvivője azt jelezte, hogy figyelmesen meghallgatják az ipari szereplők gondjait és ezek alapján a kormány mérlegeli, hogy "egyáltalán szüksége van-e" további segítségre a különböző ágazatoknak.

Egészen meredek összeállítást közölt ma reggeli londoni hírlevelében a Politico az idén 250%-ot dráguló gázárak várhatóan súlyos brit gazdasági következményeiről. A cikk több brit sajtójelentés/interjú összedolgozása kapcsán az alábbi képet tárja elénk: Az acél-, üveg-, kerámia- és papírgyártó cégek, azaz a rengeteg gázt felhasználó ágazatok „a szakadék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés