Előfizetői tartalom

Mártha Imre: Paks II. egy döglött atomerőmű projekt, le kell szállni róla

Portfolio
„Lassan ideje lesz megfogadni miniszterelnök úr kedvenc mondását, némileg aktualizálva: Ha döglött atomerőmű projekten ülsz, szállj le róla!” – fogalmazott a Paks II. projektről az Indexnek adott interjúban Mártha Imre, az MVM volt vezérigazgatója, a Budapesti Közművek Zrt. jelenlegi vezérigazgatója. Érvelését egyrészt arra alapozza (újra), hogy az orosz beruházó régóta nem volt képes olyan műszaki terveket letenni az asztalra, ami egy uniós engedélyező hatóságnak elfogadható, másrészt ott lenne a lehetőség, hogy Paks I. üzemidő-hosszabbításával egyelőre ne is legyen szükség Paks II. megépítésére, harmadrészt a két atomerőmű együttes működése esetén annyi áramot termelne, amit nem lehetne eladni még a régióban sem. Ezekről is megkérdeztük az Országos Atomenergia Hivatal új főigazgatóját, akivel éppen ma publikált exkluzív nagyinterjút a Portfolio.

Igencsak felpörgött a híráramlás Magyarország legnagyobb beruházása körül (Paks II.), hiszen szeptember 24-én Kóbor György, az MVM vezére nyilvánosan is felvetette a Paks I. üzemidő-hosszabbításának kérdését, majd rá pár napra távozott a cégcsoport éléről, aztán szeptember 30-án a Portfolio-val közösen szervezett konferencián a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés