Előfizetői tartalom

Nagyot zuhant a hazai autógyártás

Portfolio
Augusztusban - az előzetes adattal megegyező mértékben - 2,7%-kal csökkent az ipari teljesítmény az előző hónaphoz képest. A termelés volumene harmadik hónapja esik. A ma megjelent részletes adatok igazolják a sejtést: az ipari ágazatok zömében nincsenek jelentős problémák, ám a két legnagyobb súlyú területen (ezen belül is különösen a járműgyártásban) az ellátási problémák a termelés látványos visszaeséséhez vezettek.

Az elmúlt három hónap gyengélkedése azt eredményezte, hogy a koronavírus válságból igen gyorsan felpattanó ipar további korrekciója elakadt: A termelés az exportszektorban esett vissza, jól látszik, hogy amíg a beföldi értékesítés trendje még mindig emelkedő, addig az exporteladások volumene tulajdonképpen az év eleje óta fokozatos esésben van. A jelenségnek azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés