Előfizetői tartalom

A 15%-os multiadó nem számolja fel az adóversenyt

Portfolio
A nagy multinacionális cégekre kötelező 15%-os globális minimáladó teljes összegét csak egy 10 éves átmeneti időszak után kell majd befizetniük azoknak a Magyarországon is jelenlévő nagyvállalatoknak, amelyek „tényleges gazdasági tevékenységet” folytatnak. Az EU-Monitor írása arról, mit tartalmaz és hogyan jött létre a történelmi globális adóreformról szóló megállapodás.

A magyar kormány sokáig azt kommunikálta, hogy semmi ég alatt nem megy bele a tényleges globális társasági minimáladóba, mert ez egyet jelentene a nemzetközi összehasonlításban alacsony, 9%-os hazai társasági adó felemelésével és az adóversenyben rejlő előnyök feladásával.  Kapcsolódó cikkünk 2021. 10. 08. Megszületett a megállapodás a globális minimumadóról ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés