Előfizetői tartalom

Szja-visszatérítés 2022: mindent mutatunk, kinek, mikor, mennyi pénz jár vissza és mi van a speciális esetekkel

Portfolio
A 2021-es év egyik bombahíre lett a családi szja-visszatérítés, amely által a családok akár több mint 1,6 millió forintot is visszakaphatnak. A több mint 1,9 millió érintett összesen 600 milliárd forint visszatérítésre lesz jogosult. Mit kell tudni róla, kiknek jár, mennyi szja jár vissza 2022-ben, mikor kaphatjuk meg, és egyáltalán hogyan kell visszaigényelni az szja-t? Bemutatunk mindent, amit az szja-visszatérítésről tudni kell!

Alapvető tudnivalók az szja-visszatérítésről Orbán Viktor idén júniusban vetette fel először, hogy amennyiben a gazdasági növekedés az idén meghaladja az 5,5%-ot, akkor 2022 elején a gyermeket nevelők visszakaphatják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójuk (szja) összegét. A miniszterelnök nem vállalt nagy kockázatot a kijelentéssel, hiszen a 7% feletti GDP-bővülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés