Előfizetői tartalom

Energiaválság: azonnali hatállyal ötödével csökkentette Magyarország biztonsági gázkészletét a kormány

Portfolio
Egy csütörtök este megjelent miniszteri rendelettel Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról határozott, hogy mától, azaz október 15-től Magyarország stratégiai gázkészleteinek mértéke több, mint 17%-kal 12 millió 723 ezer 644 MWh-ra csökken, így lényegében visszaáll a 2019 nyár előtti szintre. Frissítés! Egy péntek délutáni sajtóeseményen az ITM államtitkára elmagyarázta, hogy miért csökkentették a stratégiai gázkészlet előírt szintjét és ez miért okoz az ipari fogyasztóknál a tarifában kedvező irányú változást.

Indoklás nem tartozik a rövid 52/2021. (X. 14.) számú ITM-rendelethez, amely pár nappal azután született, hogy az ITM államtitkára, Steiner Attila azt hangsúlyozta: rengeteg gáz van a tárolóinkban (86%-os a tárolói készletszint) és ha semmit sem kapnánk mostantól, akkor is több, mint 100 napig elegendő lenne. Ugyanígy minap a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái