Előfizetői tartalom

Energiaválság: itt az első magyar áldozat, bedobta a törülközőt egy távhőcég

Portfolio
Az elszálló európai gázárak az itthoni távhőtermelői és szolgáltatói piacon is jelentős feszültségeket okoznak: erre utal, hogy gazdasági okokra hivatkozva egy szolnoki távhőtermelő és szolgáltató cég péntektől visszaadta az engedélyét, így szintén péntektől, azaz október 15-től egy új céget kellett kijelölnie a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH) az ellátás folyamatosságának biztosítására. A kijelölt cég földrajzilag teljesen máshol, Oroszlányban működik, ugyanis az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-ről (MVM OTSZ Zrt.) van szó – derül ki a MEKH honlapján pénteken megjelent közleményből.

A közlemény szerint az Alfa Nova Kft. gazdasági indokokra hivatkozva kérte, hogy október 15-ével a MEKH mind a távhőszolgáltatói, mind pedig a távhőtermelői feladatokra jelöljön ki új engedélyest. A MEKH megvizsgálta a kialakult helyzetet, és az ellátásbiztonság szempontjait mérlegelve, a közszolgáltatás folyamatos biztosítása érdekében 2021. október 15-ével az MVM Oroszlányi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái