Előfizetői tartalom

Jó hírt kaptak a Modernával oltottak, hamarosan jöhet a harmadik oltás az Egyesült Államokban

Portfolio
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) egyik tanácsadó bizottsága csütörtökön egyhangúlag javasolta a Moderna Covid-19 vakcina emlékeztető oltásának beadását a 65 éves és idősebb korosztály és más veszélyeztetett amerikaiak számára. A szavazás döntő lépés volt ahhoz, hogy az Egyesült Államokban megkezdődhessen a harmadik oltás beadása annak a több mint 69 millió embernek, akik eredetileg megkapták ezt a vakcinát.

Az FDA vakcinák és kapcsolódó biológiai termékek tanácsadó bizottságának nem kötelező érvényű döntése a Moderna vakcinára vonatkozó irányelveket összhangba hozná a Pfizer-BioNTech vakcina harmadik oltásaival. Ezeket az oltásokat kevesebb mint egy hónappal ezelőtt engedélyezték az amerikaiak széles körének, köztük az időseknek, az alapbetegségben szenvedő felnőtteknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés