Előfizetői tartalom

Egy fél ország találgat a cseh elnök állapotáról, akinek rendkívül fontos teendője lenne rövidesen

Portfolio
Egyszerűen nem lehet tudni, hogy miért van kórházban 6 napja a 77 éves Milos Zeman cseh elnök és pontosan milyen az állapota, így egyre nagyobb a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy el tudja-e látni a múlt hétvégi parlamenti választások utáni fontos elnöki teendőit, például az új miniszterelnök kinevezését. Emiatt már az is felmerült, hogy esetleg megfosztják elnöki jogköreitől.

A múlt péntek-szombati cseh választások után vasárnap a legtöbb szavazatot szerző ANO párt vezetőjével, Andrej Babis miniszterelnökkel egyeztetett a kormányalakítás kérdéseiről Zeman, majd rosszul lett és kórházba, illetve az intenzív osztályra került. Azóta gyakorlatilag csak annyit tudni a cseh elnök szóvivőjén keresztül, hogy Zeman kommunikál a külvilággal és követi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés