Előfizetői tartalom

Stabilra javította a Moody's Románia adósbesorolását

MTI
A Moody's amerikai nemzetközi hitelminősítő negatívról stabilra javította pénteken este Románia államadós-besorolását, és megerősítette az ország hosszú futamú szuverén hazai és devizakötelezettségeinek "Baa3" osztályzatát. Ezzel egyidőben a másik amerikai nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's is megerősítette Románia "BBB mínusz/A-3" befektetési ajánlású besorolását, amit továbbra is stabil kilátással jegyez.

A Moody's szerint az államadós-besorolás stabilra javítását a román gazdaság teljesítményének erőteljes növekedése, az uniós helyreállítási alapok várható felhasználása, valamint a román államháztartási hiány csökkentése érdekében vállalt kormányzati garanciák indokolták. A Standard & Poor's is arra számít, hogy a román kormány leváltása és a politikai instabilitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés