covid koronavírus maszk getty stock
Gazdaság

Visszaüzent az EMMI a kötelező maszkviselést szorgalmazó fővárosi javaslatra

Portfolio
A védekezés most már oltásalapú, és a maszkviselés nem kötelező, de aki akarja, hordhatja nyugodtan - gyakorlatilag ezt üzente az ATV Híradóján keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra a fővárosi kezdeményezésre, hogy adjon jogot a kormány a helyi önkormányzatoknak a rendeletalkotáson keresztüli maszkviselési szabályok megalkotására.

Amint megírtuk: Karácsony Gergely főpolgármester Pintér Sándor belügyminiszternek írt levelet, amelyben kérte, hogy a kormány állítsák vissza a 2021. július 3. előtt hatályos szabályokat a maszkviselésnél, vagy ha ezt nem érzi országosan szükségesnek, akkor a kormány adjon felhatalmazást a helyi önkormányzatoknak, hogy a maszkviselési kötelezettséget helyi önkormányzati rendeletben írhassák elő.

A fentiek után szombaton azt ATV Híradójával az EMMI azt közölte: a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges további intézkedésekről dönt. A válasz szerint:

"A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60%-a védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti" - írták.

Azt is hozzáteszik, hogy a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegnél eddig is végeztek antigén gyorsteszteket, mostantól még több lehetőségük lesz erre, mert közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosítanak részükre.

Címlapkép forrása: Getty Images

Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Budapesti Metropolitan Egyetem