Előfizetői tartalom

Elszálló energiaárak és beszakadó népszerűség: rezsiáfa-csökkentés jöhet a briteknél a Brexit „hatalmas” hozadékaként

Portfolio
A brit pénzügyminiszter azt mérlegeli, hogy a lakossági rezsiszámlákban megjelenő 5%-os áfakulcsot csökkentik, hogy ezzel igyekezzenek javítani a népszerűségen, illetve segíteni a fogyasztóknak az elszálló energiaárak mellett, másrészt megpróbálják eladni, hogy ez is a Brexit „nagy” hozadéka, hiszen az EU-ban nem engedték az ennél alacsonyabb áfakulcsot – tudta meg a Financial Times. Közben a Politico egy friss felmérésre hivatkozva azt érzékelteti, hogy nagyot esett a kormány és Boris Johnson népszerűsége az elszabaduló energiaárak miatt, illetve a legtöbben a kormányt látják hibásnak emiatt.

A Financial Times vasárnapi értesülései szerint Rishi Sunak brit pénzügyminiszter a lakossági rezsiszámlákban megjelenő 5%-os áfakulcs csökkentését mérlegeli, legalábbis van erre irányuló politikai nyomás, de közben a költségvetési fegyelem szemszögéből ez az 1,5 milliárd fontos kiesés és az általa küldött szignál nem lenne jó. Másrészt az áfa-csökkentés a gazdagabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés