Előfizetői tartalom

Nagy Márton: hosszútávon fenntarthatatlan a monetáris és a fiskális politika széttartása

Portfolio
Jelenleg van egy divergencia a monetáris és a fiskális politika között, ez hosszútávon fenntarthatatlan – mondta a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján Nagy Márton. A miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója szerint a jegybank csak „félig szigorít”, az infláció pedig fennmaradhat a következő másfél évben.

Jelenleg azt tapasztaljuk, hogy a válságból gyorsan kilábaló gazdaságok magas inflációval szembesülnek, kérdés, ez mennyire lesz tartós – mondta a Portfolio keddi konferenciáján Nagy Márton. A tanácsadó szerint fenyeget ugyan a stagfláció veszélye, de az jelenleg a kevésbé valószínű forgatókönyv. Magyarországon jelenleg átmeneti fiskális dominancia van a monetáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés