FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Parragh László: merő sci-fi, hogy az infláció hamarosan megfordul, évekkel előbb kellett volna lépni

Portfolio
A kamara három éve azt mondja, hogy hatalmas inflációs nyomás van a gazdaságban, erről voltak komoly vitáink a jegybankkal – kezdte előadását Parragh László a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján kedden. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint „merő sci-fi” az az előrejelzés, hogy az inflációs trend hamarosan megfordul.

Továbbra is emelkedni fog az infláció, további monetáris szigorítás szükséges – mondta az MKIK elnöke a Portfolio konferenciáján. Hozzátette: sajnos igazuk lett abban, amit évek óta mondanak, hogy nagy inflációs nyomás van a magyar gazdaságban. A magas inflációnak több oka van, köztük az extrém fiskális élénkítés, az ellátási láncok zavarai, illetve az extrém magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés