Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: 2022-ben is tovább szigorít az MNB

Portfolio
Hosszú lesz az út, addig megyünk, amíg szükséges. A monetáris szigorítás 2022-ben is folytatódik – mondta Virág Barnabás, az MNB alelnöke a keddi kamatdöntést követően a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján. A Monetáris Tanács tagja kiemelte, hogy szeptemberhez képest az inflációt illetően a felfelé mutató kockázatok erősödtek, nagyrészt az energiaárak emelkedése miatt lehet a vártnál magasabb az áremelkedési ütem.

Megszoktuk, hogy a fociról mindenkinek van véleménye, lassan hasonló lesz a monetáris politika - kezdte előadását Virág Barnabás a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján azt követően, hogy előtte több előadó is szóba hozta a jegybank feladatait. Az MNB alelnöke a sporthasonlatnál maradva leszögezte, hogy „megfelelő taktikával rendelkezünk, hogy megnyerjük a mérkőzéssorozatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés