Előfizetői tartalom

Megváltozott a világ, új kockázatok tartják lázban a világ legnagyobb cégeinek vezetőit

Portfolio
Egyre nagyobb az optimizmus a világ legnagyobb vállalatainak vezérigazgatói körében, a súlyos járványhullámokkal teli időszakot követő periódus kedvező fejleménye, hogy a vállalatvezetők ismét hosszabb távban gondolkodnak, a stratégiai kihívások kerültek a fókuszba - derült ki a KPMG szerdai sajtóeseményén, ahol a cég globális vezérigazgatói felmérésének eredményét ismertették. Rózsai Rezső, a KPMG magyarországi irodájának vezetője többek között arról is beszélt, hogy a részvényesi érdek vezérelte kapitalizmus helyébe új modell lépett, a stakeholderek kapitalizmusa. A következő időszak meghatározó trendje marad az ESG-szempontoknak való vállalati megfelelés, de kiemelkedő téma lesz az adózás területén a globális minimumadó gyakorlati alkalmazása. Az elhangzottak szerint Magyarországon 3000 céget fog érinteni a globális minimumadó.

A tanácsadó cég hazai vezére a Portfolio keddi Budapest Economic Forum 2021 című konferenciáján mutatta be az évenként elvégzett felmérés főbb eredményeit, majd ezekről a témákról beszélgetett az előadást követő vállalati kerekasztalbeszélgetésben. A KPMG szerdai eseményén a társaság hazai vezére és a tanácsadó vezető partnerei részletezték a főbb megállapításokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés