Előfizetői tartalom

Váratlan fordulat: indulhat a gigantikus gödörásás a Paks II. területén

Portfolio
Egy nappal azután, hogy a Portfolio nagyinterjút készített az új főigazgatóval, illetve néhány nappal azelőtt, hogy lejárt volna a törvényileg engedélyezett elbírálási határidő, kiadta az Országos Atomenergia Hivatal a Paks II. projekt kapcsán a gödörásási engedélyt a talajvíz szintjéig. Mindez egyébként azután történt néhány nappal, hogy az OAH hiánypótlást rendelt el a Paks II. létesítési engedélykérelmében. Így tehát amellett is elindulhat a gödörásás, igaz nem a teljes mélységig, hogy közben az új blokkok létesítésével kapcsolatban még zajlik a hiánypótlási eljárás. A jelek szerint az ezzel járó további időcsúszást kerüli el az OAH engedélye alapján a beruházó azzal, hogy megkapta a gödörásási engedélyt.

Gyorsan pörögtek az események az elmúlt hetekben Az OAH új főigazgatója október 8-i dátummal adta ki a talajvíz szintjéig terjedő Paks II. gödörásási engedélyt, amit aztán a honlapján október 11-én hétfőn tett közzé. A Portfolio október 7-én készített nagyinterjút az OAH új főigazgatójával, így a gödörásási engedély kiadása még nem kerülhetett szóba, október...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés