Előfizetői tartalom

A kormány látja, hogy a járványadatok okot adnak az aggodalomra, de szigorítás nem lesz, sőt inkább lazít

Portfolio
Egyre komolyabb a magyarországi koronavírus-járványhelyzet és ezt már nemcsak a szakértők, hanem a kormány is elismeri. Ennek ellenére a védekezési stratégián nem módosít a kabinet - derült ki a csütörtöki Kormányinfón. A kötelező maszkviselést nem hozzák vissza, ezt az emberek belátására bízzák, más korlátozásokról egyelőre nem döntenek, sőt a tömegrendezvényeket is mentesítik a szigorúbb járványügyi intézkedések alól. Nem nehéz mindezek alapján belátni, hogy ezek a fejlemények egy kedvezőtlenebb járványlefutási (és kórházleterheltségi) forgatókönyv bekövetkezéséhez vezetnek.

Romlik a helyzet Már hetekkel ezelőtt érzékelhető volt a koronavírus-járvány magyarországi begyorsulása, és pont két héttel ezelőtt mutattunk rá arra, hogy kritikus ponthoz ért a hazai járványhelyzet, már az akkori adatok is arra figyelmeztettek bennünket, hogy a járvány felett elveszítette a kontrollt Magyarország (ez összefügg a megakadó átoltottsággal is). Az azóta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái