Előfizetői tartalom

Energiaválság: belenyúl a távhő rendszerbe a kormány

Portfolio
„Fontos ügyeket tárgyaltunk a ma délutáni Gazdasági Kabinet ülésen. … Az energiaszektorban végbement változások miatt elfogadtunk egy energetikai törvényeket módosító csomagot. Ezek is hamarosan parlament elé kerülnek” – utalt rá csütörtök délutáni Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter. Információink szerint az energetikai csomag a távhőkasszával kapcsolatos módosítást takarja, ami azért vált szükségessé, mert az elszálló világpiaci gázárak, illetve a lakosság felé fix, rezsicsökkentett árak különbsége hatalmas nyomás alá helyezte a távhő szektort, így az ágazat kompenzálására szolgáló kasszát jócskán, nagyjából a duplájára meg kell emelni.

Távhő-kassza Varga Mihály rövid Facebook-posztjában „Az energiaszektorban végbement változások”-ra utalt, amelyek miatt a Gazdasági Kabinet elfogadott egy energetikai törvényeket módosító csomagot. Információink szerint a távhőkassza ügye is napirenden volt a kabinet ülésén. Ez leegyszerűsítve egy olyan kassza, amely a távhőszolgáltatók kompenzálására szolgál olyan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái