FONTOS A világ egyik legveszélyesebb terrorszervezete által uralt ország, amely Amerika új Afganisztánja lehet
koronavírus oltás vakcina gyerek getty stock
Gazdaság

Jó hírek érkeztek a Pfizer gyerekeknek való oltásáról

Portfolio
Az amerikai gyógyszerügynökség megfelelőnek tartja a Pfizer/BioNTech koronavríus elleni vakcinájának hatékonyságát az 5-11 évesek körében – számol be a hírről a The Wall Street Journal.

Egy pénteken közzétett jelentés szerint az ügynökség bár említi a szívizomgyulladás fellépésnek nagyon ritka kockázatát, kitérnek arra, hogy az oltás előnyei meghaladják a kockázatokat.

Az FDA jóváhagyása egyben azt is jelenti, hogy a következő napokban/hetekben sürgősségi jóváhagyást is kaphat a vakcina az 5—11 évesek körében.

A Pfizer adatai szerint a vakcina 90,7%-os hatékonyságot mutatott a Covid-tünetek megjelenésével szemben az 5-11 évesek körében.

A Pfizer és a BioNTech még októberben kérelmezte az FDA-nél a vakcina engedélyezését a gyerekeknél. A lap kitér arra, hogy több mint 28 millió, 5 és 11 év közötti gyermek és az Egyesült Államokban.

A két társaság még szeptemberben számolt be arról, hogy vakcinájuk erős immunválaszt váltott ki az 5-11 éves gyerekek körében. A tanulmányt 2270 gyermek körében végzett adatokra alapult, mindegyik gyerek két dózist kapott a Pfizer vakcinájából 3 hetes különbséggel, és mindkét oltás az eredeti, felnőtteknek való dózis harmadát tartalmazta. A vakcina hatására a neutralizáló antitestek száma hasonlóan magas volt a gyerekek körében, mint amit a 16-25 évesek körében mértek.

Ezt a tanulmányt egészítették most ki friss adatokkal, amelyek szerint a vakcina képes volt a gyerekeket megóvni a megbetegedéstől. A kutatások azt mutatják, hogy a beoltott gyerekek közül három betegedett meg Covidban, szemben azzal a 16 gyermekkel, aki csak placebót kapott. Ez a társaság szerint 90,7%-os hatékonyságot mutat.

A kutatásban részt vett gyermekek körében nem találtak szívizomgyulladásra utaló jeleket, a két cég ugyanakkor megjegyzi, hogy a tanulmány túl kis mintán készült ahhoz, hogy egy ilyen lehetséges kockázatot felderítsenek.

Az FDA azt közölte, hogy egy kockázat-haszon elemzést folytatott le a szívgyulladással összefüggésben, és azt találták, hogy nagyjából ugyanolyan kockázata lehet ennek az 5-11 évesek körében, amekkora kockázata a 12-15 évesek körében van.

A Moderna és a Johnson & Johnson is teszteli vakcináját a fiatalabbak körében, de egyelőre azokat csak 18 és annál idősebbek körében hagyták jóvá. További hír, hogy a Pfizer 6 hónapos csecsemők körében is teszteli a vakcináját.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
Steiner Attila eloadas Portfolio konferencia MEKH
Látványterv a Budavári Palota újjászülető B épületéről

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
oltás szőke nő