Előfizetői tartalom

Nincs vége a magyar árrobbanásnak, most jönnek az újabb rekordok

Portfolio
Magyarországra is megérkezett a koronavírus-járvány negyedik hulláma, de az átoltottságból fakadóan olyan korlátozásokra nem számítanak a Raiffeisen Bank elemzői, mint ami a korábbi hullámokban volt. „Ha a járványügyi intézkedésekből fakadóan nem is, de más forrásból azonban előgördültek olyan akadályok, amelyek visszavetik a gazdasági helyreállás és növekedés folyamatát” – áll a bank negyedéves makrogazdasági előrejelzésében.

Alapanyaghiány Az egyik ilyen probléma az alapanyaghiány miatti termeléscsökkenés a feldolgozóiparban. Ennek legismertebb és leglátványosabb megjelenése a félvezetők (chipek) hiánya miatti autóipari problémák. De ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen egyre több feldolgozóipari vállalat kénytelen szembesülni azzal, hogy bizonyos alkatrészek esetében - amelyek korábban bőségesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés