Előfizetői tartalom

Elszálló gáz- és áramárak: jól elvitatkoztak egymással a miniszterek, decemberben visszatérnek a témára

Portfolio
Jelentős viták vannak a tagállamok között abban, hogy az uniós karbonkvóta árának emelkedése mekkora hatást gyakorolt a gáz- és azon keresztül az áram árának elszállására, de jelenleg nincs erős bizonyíték arra, hogy az ETS-rendszer lenne a fő felelős, sokkal inkább világpiaci fundamentális okokról beszélhetünk, így nem szabad rohanni az uniós szintű lépésekkel, be kell várni a következő hónapok elemzéseit – hangsúlyozta az energiaügyi miniszterek mai rendkívüli luxemburgi tanácsülésén Kadri Simson a nyilvános rész videója szerint.

Bizottsági álláspont a tagállami viták láttán Az Európai Bizottság energiaügyekért felelős biztosa egyúttal elárulta: már 19 tagállam jelezte, hogy élni kíván a Bizottság által minap bejelentett intézkedéscsomag valamely elemével, hogy az árak elszállásának leginkább kitett sérülékeny lakossági és céges fogyasztóknak segíthessen. Azt is jelezte: a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés