Előfizetői tartalom

Elszálló gáz- és áramárak: jól elvitatkoztak egymással a miniszterek, decemberben visszatérnek a témára

Portfolio
Jelentős viták vannak a tagállamok között abban, hogy az uniós karbonkvóta árának emelkedése mekkora hatást gyakorolt a gáz- és azon keresztül az áram árának elszállására, de jelenleg nincs erős bizonyíték arra, hogy az ETS-rendszer lenne a fő felelős, sokkal inkább világpiaci fundamentális okokról beszélhetünk, így nem szabad rohanni az uniós szintű lépésekkel, be kell várni a következő hónapok elemzéseit – hangsúlyozta az energiaügyi miniszterek mai rendkívüli luxemburgi tanácsülésén Kadri Simson a nyilvános rész videója szerint.

Bizottsági álláspont a tagállami viták láttán Az Európai Bizottság energiaügyekért felelős biztosa egyúttal elárulta: már 19 tagállam jelezte, hogy élni kíván a Bizottság által minap bejelentett intézkedéscsomag valamely elemével, hogy az árak elszállásának leginkább kitett sérülékeny lakossági és céges fogyasztóknak segíthessen. Azt is jelezte: a következő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái