Előfizetői tartalom

Holoda Attila: új adók formájában fogjuk megfizetni a rezsicsökkentést

Portfolio
Az elmúlt években a világpiaci gáz- és áramárak akár 45-50%-kal is alacsonyabbak voltak a magyar lakosság által fizetett, a rezsicsökkentéssel fixált áraknál, így tehát a nagy állami cégek és az állam jelentős tartalékot képezhetett a most elszálló árak kompenzálására, de erősen kérdéses, hogy ez a korábbi puffer, illetve költségvetési tartalék ott van-e még, így végülis ezt a drámai energiaár emelkedést „újabb adók formájában mi fogjuk megfizetni” – fejtette ki az ATV Start című műsorában Holoda Attila.

Az energetikáért felelős volt helyettes államtitkár szerint mindezért összességében nehéz lesz a helyzete jövőre bármilyen színezetű kormánynak, mert persze a választási évben nem lesz áremelés, de a lakossági rezsiár és a világpiaci árak különbségét mégiscsak kell tudni kezelni. Arról, hogy uniós tagállamok között milyen magasak is a rezsiárak, ha almát az almával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés