koronavírus hotel szálloda covid maszk járvány
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a kedd reggeli adatok

Portfolio
A kedd reggeli adatközlés szerint összesen 1701 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 852 214 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 44 beteg, így az elhunytak száma 30 611 főre emelkedett.

Az egy héttel korábbi adatközléskor még csak 857 új esetről számoltak be, tehát egy hét alatt közel duplájára, 98 százalékkal 1701-re nőtt az új koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon.

A fertőzésszámok emelkedését követően, néhány hetes késlekedéssel, de megindult az ehunytak számának felfutása is. Összesen 44 halálesetről számoltak be kedd reggel, ami a múlt keddi számnál 175 százalékkal magasabb.

A kórházban ápoltak száma és a lélegeztetőgépen lévőké is gyors emelkedést mutat, 1 685 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Az egy évvel korábbi (második) hazai járványhullám új esetszámainak hét napos mozgóátlagát már meghaladta az idei hullám új esetszámának hét napos mozgóátlaga.

Jó hír viszont, hogy az oltásoknak és a gyógyszereknek, kezeléseknek köszönhetően az elhunytak száma lassabban emelkedik, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a fertőzéses esetek a múlt héten mutattak igazán nagy megugrást, ezért sajnos várható, hogy a napi halálozások száma is tovább emelkedik.

Az elsőre beoltottak száma 5 941 073 fő, közülük 5 721 531 fő kapta meg a második oltását. Az első és második adagok beadása továbbra is rendkívül lassú tempóban halad, az átoltottság 60% körül stagnál. A harmadik oltást 1 millió 120 ezren vették fel, itt sokkal gyorsabb az oltási tempó, de nem éri el azt az ütemet, amit első és második oltások esetében láttunk 10% körüli átoltottságnál.

A pozitív tesztek aránya is folyamatosan emelkedik, keddi adatokban a napi pozitivitási ráta 15,2 százalék volt.

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
elektromos auto veszely

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
elektromos auto veszely