Előfizetői tartalom

827 embrió várja a sorsát Budapesten, a miniszter még nem lépett

Portfolio
827 mélyhűtött preembrió várja jelenleg a sorsát Budapesten a IV. kerületben, ugyanis az illetékes miniszter, bár nem tudjuk, ki az, a szeptember 30.-i törvényi határidő ellenére nem rendelkezett még az átvevő szolgáltató kijelöléséről – mondta el az intézmény megszűnése apropóján rendezett szerdai nyilvános tájékoztatón a Reprosys Termékenységi Központ centrumvezető főorvosa. Dr. Vass Zoltán rámutatott: ezért nem tudják egyelőre megmondani az érintett szülőknek sem, hogy hová kerülnek az említett sejtek, amelyekből becsléseik szerint még mintegy 350 gyermek születhet majd meg, de hangsúlyozta: értelmezése szerint jogutóddal szűnik meg az intézmény, tehát a szavai szerint mulasztásos törvénysértés ellenére sem kell ebből a szempontból aggódni.

A nyáron elfogadott 2021. CI. salátatörvény módosította az 1997. évi CLIV. egészségügyi törvényt és ennek keretében a parlament úgy rendelkezett, hogy 2021. szeptember 30-tól csak állami fenntartású egészségügyi szolgáltató, illetve a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény szerinti klinikai központ végezhet Magyarországon reprodukciós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés