infuzio_getty
Gazdaság

Drágulásra számíthatnak a háziorvosnál az érvényes TAJ-szám nélküliek

Portfolio
Kidolgozta a térítésköteles háziorvosi ellátások díjtételtáblázatát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) munkacsoportja a Háziorvosok Online Szövetsége és az Országos Alapellátási Szövetség (OASZ) segítségével. A változás azokat érintheti majd, akiknek nincs érvényes TAJ-számuk.

A díjtételajánlat a háziorvosoknál elérhető azon beavatkozásokra vonatkozik, amelyeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem támogat, és hatóságilag sincs meghatározva az áruk - írja a Világgazdaság Nagy Ákosra, a MOK alelnökére hivatkozva.

A díjtáblázatban meghatározott díjtételek minimum és maximum díjakat tartalmaznak a 6500 háziorvos és házi gyermekorvos számára.

A MOK alelnöke példaként említette, hogy

a legalacsonyabb díjtétel 2550 forint, a legmagasabb pedig 13 250 forint.

A díjtételeket azoknál a betegeknél alkalmazhatják az alapellátó orvosok, akik barna taj számmal rendelkeznek, vagyis érvénytelen a tajkártyájuk, esetleg külföldön élnek, de magyarországi tartózkodásuk alatt az alapellátást szeretnék igénybe venni, vagy szeretnék, hogy például a háziorvosi rendelőben kössék be az infúziójukat.

Az ajánlott díjtételeket, amelyek szakvéleményeket, vagy külföldi utazáshoz szükséges gyógyszerszedés magyar nyelvű igazolását, vagy a barna TAJ-számmal rendelkező betegek ellátásához szükséges ellátásokat tartalmazzák, 2021. november elsejétől alkalmazhatják a háziorvosok - tették hozzá.

Nagy Ákos a lapnak elmondta, a MOK táblázata összesen 18 díjtételt sorol fel, ám a betegeket ez nem éri váratlanul, mert eddig is volt a rendelőkben kifüggesztve ilyen árlista, amelyen a NEAK által nem finanszírozott eláátásokat sorolták fel. A mostani táblázat egyfajta ajánlás is a MOK részéről, amellyel most egységesebbé válnak az árak, ezáltal pedig megszűnnek a területi egyenlőtlenségek.

Címlapkép forrása: Getty Images

capitolium usa
tálib fegyveresek
london_shutter-20170512

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Tematikus PR cikk
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
tedrosz