Előfizetői tartalom

Van egy jó hírünk: három hete a stabilizálódás jeleit mutatja a gázár

Portfolio
A szeptember végétől október első napjaiig látott extrém gázár-drágulás után az elmúlt három hétben stabilizálódás jeleit a gázár Európa legnagyobb gáztőzsdéjén, és ez a fűtési szezon kezdetén már jó hírnek számít, igaz rendkívül magas szinten stabilizálódott a gázár. Így azoknak a cégeknek, amelyeknek mostanában kell új beszerzési szerződést kötnie, biztosan szívják a fogukat.

A holland TTF gáztőzsdén a novemberi határidős ár lényegében három hete stabilan a 85-95 euró/MWh körüli tartományban hullámzik, olykor kilép felfelé 100-105 euró körülig, majd gyorsan visszasüllyed. Még ez is nagyobb volatilitást jelent a korábban jellemzőnél, de egyúttal már jó hírnek számít a megelőző hónapok nagy, szeptember végétől extrém módon begyorsuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés