Előfizetői tartalom

A költségvetésbe bukhat bele a portugál kormány

MTI
Portugáliában kétségessé vált az Antonio Costa szocialista miniszterelnök vezette kormány jövője, miután a parlament szerdán nem fogadta el a 2022-es költségvetést. A Publico című helyi napilap szerint a költségvetési javaslat 117 szavazattal 108 ellenében, öt tartózkodás mellett elutasították. Marcelo Rebelo de Sousa államfő közölte, hogy új választásokat ír ki, ha a költségvetést nem fogadják el gyorsan. A következő választás csak 2023-ban lenne esedékes.

Costa kisebbségi kormányt vezet, mérsékelt szocialistáinak a 230 fős törvényhozásban 108 mandátuma van. Sorsa a kormányon kívüli kisebb baloldali pártok támogatásától függ. A voksoláskor a marxista Baloldali Blokk és a Kommunista Párt azonban a költségvetés ellen szavazott, akárcsak a konzervatív Szociáldemokrata Párt.  A baloldali pártok nagyobb kiadásokat akartak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés