budapest lakás parlament
Gazdaság

Karácsony Gergely bejelentette a budapesti szigorításokat

Portfolio
Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon jelentette be, hogy a főváros bevezeti a kötelező maszkviselést a a főváros által üzemeltetett mozikban, színházakban, a szakszervezetekkel pedig az oltási kötelezettségről tárgyal. A fővárosi önkormányzat sajtótájékoztatót is tartott, amelyen megerősítették a bejelentést.

A kormány mai sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a munkáltatók ezentúl előírhatják a kötelező maszkviselést. A kormány és az önkormányzatok külön dönthetnek, hogy előírják-e alkalmazottaiknak a kötelező oltást, a budapesti operatív törzs viszont már több kérdésben is döntött - írja a Telex.

A kormányrendelet megjelenése után a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel megkezdik az egyeztetéseket arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni.A főpolgármester elmondása szerint biztosan érintett lesz az idősotthonban dolgozó, a fokozottan veszélyeztetett idősekkel kapcsolatba kerülő dolgozók majdnem teljes köre.

A főpolgármester emellett azoknál a fővárosi intézményeknél, ahol erre jogszabályi lehetőség van – ilyenek például a főváros által üzemeltetett mozik, színházak, könyvtárak –, saját hatáskörben elrendeli a beltéri kötelező maszkhasználatot november elsejétől.  Ez azt jelenti tehát, hogy a nagy országos mozihálózatokra ez a rendelkezés nem vonatkozik. Emellett kezdeményezi a kormánynál, hogy a romló járványügyi adatok miatt általánosságban is rendelje el a beltéri maszkhasználatot. Kezdeményezi azt is, hogy a csütörtökön bejelentett kormánydöntésekről szóló határozatok megjelenése előtt a kormány haladéktalanul egyeztessen az önkormányzati szövetségekkel - írja a lap.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus antitest gén
dubaj emirátusok dubai
oltásellenes vakcina
putyin biden
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
Tematikus PR cikk
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
koronavirus