koronavírus oltás vakcina gyerek getty stock
Gazdaság

Koronavírus: drámaian romlik a helyzet Magyarországon, közbelépett a kormány

MTI
|
Portfolio
A fertőzöttek száma 244 millió, a halálos áldozatoké több mint 4,971 millió a világon. Magyarországon is újra nagyon gyorsan terjed a fertőzés, ám szigorítások nincsenek. Az elmúlt 24 órában 4039 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, a betegséggel összefüggésben 45 ember hunyt el. Gyorsan emelkedik a kórházban lévők száma. Szakértők már 6000 halálos áldozatról beszélnek a 4. hullámban. A helyzetre reagálva lépett a kormány, Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a 4. hullám felfutása miatt Magyarországon kötelezővé teheti a munkáltató az oltást.

Ellátóképességük határára kerültek a kórházak Németországban

Német lapértesülések szerint az egész országban nő a koronavírusos megbetegedések száma, különösen a déli és keleti területeken. A szakértők a kórházak túlcsordulására figyelmeztetnek.

Tovább a cikkhez

Egyetlen ország sem marad hétfőtől a brit kormány vörös utazási listáján

Egyetlen ország sem marad jövő hétfőtől a brit kormány vörös utazási listáján, amelyen a koronavírus-fertőzés szempontjából legkockázatosabbnak ítélt országok és területek szerepeltek.

Tovább a cikkhez

Zacher, Jakab, Szekanecz: most fog kiderülni, meg tudjuk-e fogni a koronavírust Magyarországon

Zacher Gábor, Jakab Ferenc és Szekanecz Zoltán voltak ma a vendégei a KOVIDők nevű Facebook oldal eseményén, ahol kifejtették véleményüket a negyedik hullám veszélyeivel kapcsolatban. Elmondták, hogy mindenkinek érdemes felvennie a harmadik oltást, nincs olyan, hogy magas antitestszám, a long Covid tünetek közül a szaglás elvesztése nehezen gyógyítható, a tüdőprobléma viszont szinte semennyire. Arra kérik az embereket, higgyenek az oltást fejlesztő kutatóknak és adassák be maguknak a koronavírus elleni vakcinát.

Tovább a cikkhez

A Mészáros cégcsoportnál nem lesz kötelező az oltás

Több nagyobb munkaadót is megkérdezett a Telex arról, tervezik-e bevezetni a kötelező oltást a munkahelyen. A nagyobb társaságok még kivárnak a döntéssel, de a Mészáros Csoport már elárulta, hogy ők nem tervezik kötelezővé tenni az oltást.

Tovább a cikkhez

Szerbiában meghosszabbítják az őszi szünetet, hogy megállítsák a járvány terjedését

A járvány terjedésének megállítása érdekében Szerbiában meghosszabbítják az őszi szünetet az általános és középiskolások számára - jelentette be Zlatibor Loncar egészségügyi miniszter csütörtökön.

Mint mondta, az őszi szünet csak három napig tartana, de a diákok az egész hetet megkapják, és a hétvégékkel együtt az kilenc olyan napot jelent, amikor a gyerekek nem találkoznak egymással, így talán megállítható az átfertőződés. 

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 6948-cal 1 118 905-re, Koszovóban 22-vel 160 680-ra, Észak-Macedóniában 444-gyel 200 856-ra, Montenegróban 474-gyel 142 308-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 1099-cel 251 263-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 64-gyel 9698-ra, Koszovóban eggyel 2976-ra, Észak-Macedóniában nyolccal 7058-ra, Montenegróban héttel 2082-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 27-tel 11 426-ra növekedett.

(MTI)

Magyar Szakszervezeti Szövetség: elfogadhatatlan, hogy a kormány a munkáltatókra hárítja dolgozóik kötelezését az oltásra

Hangsúlyozza a koronavírus elleni oltás fontosságát a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a kormány döntését, amely a munkáltatókra hárítja dolgozóik kötelezését az oltásra - közölte az érdekképviselet csütörtökön az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Vörös zónának nyilvánította az európai járványügy Hollandiát és Belgiumot

Hollandiában és Belgiumban folyamatosan növekszik az újonnan diagnosztizált koronavírusos esetek és a kórházi felvételek száma, az Európai Járvány és Betegségmegelőzési Ügynökség (ECDC) e két országot magas kockázatú (vörös) zónának nyilvánította - írta csütörtökön a helyi sajtó.

Tovább a cikkhez

42 országban jelent meg a delta variáns újabb változata, a WHO vizsgálja

A WHO megfigyelés alatt tartja a delta variáns egy újabb mutációját, amely már 42 országban ütött fel fejét. Egyelőre még nem tudni, hogy fertőzőbb-e, mint az eredeti variáns - számol be a hírről a MarketWatch. Mindeközben új Covid-19 elleni új stratégiát ismertetett a WHO, ennek megvalósításához 23,4 milliárd dollárra lenne szükség.

Tovább a cikkhez

Magyarországról rajtol jövőre a Giro d'Italia

Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: egy olcsó antidepresszánsról derült ki, hogy segíthet a súlyos kcokázatok csökkentésében

Egy olcsó antidepresszáns egyharmadával csökkentette a magas kockázatú pácienseknél a Covid-19 miatti elhúzódó kórházi kezelés kockázatát - állapította meg egy nagyléptékű, csütörtökön megjelent tanulmány.

Tovább a cikkhez

Budapest szigorít: maszkviselés jön a mozikban, a kötelező oltásokról is egyeztetés kezdődik

Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon jelentette be, hogy a főváros bevezeti a kötelező maszkviselést a helyi mozikban, színházakban, a szakszervezetekkel pedig  az oltási kötelezettségről tárgyal. A főváros önkormányzat sajtótájékoztatót is tartott, amelyen megerősítették a bejelentést.

Tovább a cikkhez

Itt a kötelező oltás Magyarországon, de még keményebb intézkedéseket kér Parragh László

Parragh László örül a kormány döntésének, miszerint a cégek kötelezővé tehetik az oltást, de szerinte itt nem állhatunk meg. Az MKIK elnöke még súlyosabb restrikciókat kér az oltatlanokra, mert szerinte csak úgy vészelhetjük át a koronavírus-hullámokat, ha mindenki felveszi az oltást. Ez az érdeke az embereknek, a cégeknek, a gazdaságnak.

Tovább a cikkhez

Kötelező oltás Magyarországon: 10 pontban a lényeg

A kormány eddig azt hirdette, hogy a védőoltás az egyetlen hatásos fegyver a koronavírus-járvány ellen, azonban szerdán új védelmi intézkedésekről döntött. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be ezeket, így többek között a kötelező munkahelyi oltás bevezetésének lehetőségét.

Tovább a cikkhez

Teljes lezárás Moszkvában, katasztrofális a járványhelyzet

Tizenegy napig tartó járványügyi munkaszünetet vezettek be csütörtöktől Moszkvában a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezésére, miközben országos szinten az új fertőzöttek száma először haladta meg a 40 ezret és a halálos áldozatoké is ismét rekordot döntött.

Tovább a cikkhez

Itt a döntés: Magyarország bevezeti a kötelező oltás lehetőségét!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatóján kiderült: a 4. hullám felfutása miatt Magyarországon kötelezővé teheti a munkáltató az oltást. Maszkviselési kötelezettség jön, és látogatási tilalom jön az egészségügyi intézményekben. A munkaadó szabadon dönthet a kötelező oltásról, ez az első és a második oltásra vonatozik. Fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni azokat, akik nem oltatják be magukat. Ha 1 évig nem veszik fel az oltást, akkor meg lehet szüntetni a munkaviszonyt. Mindenki azt a típusú oltást veheti majd fel, amelyiket szeretné. Csak akkor tudjuk a 4. hullámot mérsékelni, az újabb hullámokat elkerülni, ha az oltottság magasabb lesz - indokolta a kötelező oltás lehetőségének bevezetését.

Tovább a cikkhez

Jön a kötelező oltás és a maszk - Te mit gondolsz a kormány lépéseiről? Szavazz!

A kormány a mai kormányinfón jelentette be, hogy a járványügyi helyzet súlyosbodása miatt új lépéseket vezetnek be, ennek megfelelően a cégek jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást, és a közösségi közlekedésben újra kötelező lesz a maszkhasználat. Ebben a cikkünkben arra vagyunk kíváncsiak, olvasóink hogyan vélekednek a lépésekről.

Tovább a cikkhez

Megérkeztek a csütörtöki magyar koronavírus-adatok

Az elmúlt 24 órában 4039 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a betegséggel összefüggésben 45 ember hunyt el. Gyorsan emelkedik a kórházban lévők száma.

Tovább a cikkhez

Szokatlan gócot vizsgálnak: pár óra alatt ugrott meg drámaian a fertőzésszám a koronavírus-védekezés egyik mintaállamában

A szingapúri egészségügyi minisztérium egy szokatlan fertőzésszám-emelkedés mögötti okokat kezdte el vizsgálni, miután 5324 új esetről és 10 halálesetről érkezett jelentés szerdán.

Tovább a cikkhez

Terjed a koronavírus a világon

A világon 244 996 373 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 4 971 538 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 244 493 441 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 963 243 volt.

Címlapkép: Getty Images

Hamarosan lejáró szavatosságú gyorsteszteket küldtek a háziorvosoknak

Kínai gyártmányú, december elején lejáró szavatosságú Covid-teszteket küldött szét a háziorvosoknak a légúti panaszokkal érkező páciensek gyorstesztelésére a fővárosi kormányhivatal –írja a 24.hu.

Tovább a cikkhez

Becslés készült, hogy hány ember hal meg Magyarországon, ha nem szigorítunk a magyar járványügyi szabályokon

A nemzetközi előrejelzéseket alapul véve Magyarországon idén további hatezer halott várható, amennyiben Magyarország ezen az úton halad tovább - mondta az ATV Híradójának Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász.

Tovább a cikkhez
Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Budapesti Metropolitan Egyetem