vakcina oltás koronavírus
Gazdaság

Megérkeztek a csütörtöki magyar koronavírus-adatok

Portfolio
Az elmúlt 24 órában 4039 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a betegséggel összefüggésben 45 ember hunyt el. Gyorsan emelkedik a kórházban lévők száma.

Az egy héttel ezelőttihez képest 71%-kal találtak több új fertőzöttet. Ez ugyan az utóbbi 10 napi legalacsonyabb növekedési adata, de így is magasnak számít, és így a járvány gyors terjedését mutatja. Természetesen a mai esetszám az eddigi legmagasabb a 4. hullámban, és mivel egyelőre nincs olyan tényező, ami fékezné a terjedést, még magasabb számokra számíthatunk.

Gyorsan emelkedik a kórházban ápolt betegek száma, mára 1970 súlyos esetet tartanak nyilván, közel 80%-kal, többet, mint egy hete. A kórházi kapacitások még bőven nem túlterheltek, de ha a tendencia kitart, néhány hét alatt súlyossá válhat a helyzet. 204 személy van lélegeztetőgépen, és a súlyos esetek alakulásából arra következtethetünk, hogy itt is további emelkedést láthatunk majd a következő napokban.

Hozzá kell szokunk ahhoz is, hogy naponta több tíz áldozatot követel a járvány. Az elmúlt napon 45 beteg hunyt el.

Az egy évvel ezelőtti őszi járványhullámmal összehasonlítva kissé meredekebb járványgöbét láthatunk.

Ehhez képest jó hír, hogy kevesebben halnak meg, tavaly ilyenkor már 46, most 32 fős a heti mozgóátlag. Ezt leginkább a beoltottsággal szoktuk magyarázni: a fertőzöttek jó része sokkal könnyebben átesik a járványon, mint tavaly. Ugyanakkor nem biztos, hogy továbbra is ilyen nagy lesz a differencia. A kórházban ápoltak száma már most is hasonló tempóban emelkedik, mint tavaly. A következő napokban dől el, hogy a tavalyi ütemváltást idén is leköveti-e a járvány:

A regionális megoszlásból annyi újdonság tűnik fel az előző napokhoz képest, hogy a Dunántúlon, egészen pontosan Baranya megyében is új fokozatba lépett a járvány.

koronavirus6

Az oltási kedv változatlanul nagyon alacsony, első és második oltásokból naponta 2500-at sem adnak be, harmadik adagból több, 15 ezer fogy. Ez utóbbi sem jelent azonban óriási tempót, a harmadik oltás ilyen alacsony szintje mellett még exponenciálisan kellene növekednie a napi felvételnek, ehhez képest "nyugis" lineáris trend figyelhető meg.

Címlapkép: Getty Images

praga
séf étterem szakács főzés

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
bukarest