parlament halászbástya budapest getty stock
Gazdaság

Új óriás-szakszervezet alakul a fővárosban

MTI
Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX) néven új szervezetet hozott létre a főváros vállalatainak hét szakszervezete - közölték az együttműködés résztvevői az MTI-vel csütörtökön.

A szövetséget a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete (HVDSZ 2000), a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) alapította.

A szervezet önmagát a munkavállalókat érintő döntéshozatal megkerülhetetlen, javaslattevő szövetségeként említi, és az eddigieknél hatékonyabb érdekérvényesítést nevezte a feladatának.

A szövetséget alapító szakszervezetek együttesen több tízezer munkavállalót képviselnek - közölték az MTI kérdésére. Közleménye szerint a FÖX országosan is iránymutató szerepre készül a foglalkoztatási körülmények javításában, az alacsonyabb keresetek felzárkóztatásában, valamint a diplomás minimálbér bevezetése érdekében. Az együttműködés további szervezetek csatlakozását is várja - írták a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
koronavirus vakcina
aram_energia
forint
zöld iroda ingatlan
Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
koronavirus