Előfizetői tartalom

Mérgező víz folyik a csapból Magyarországon? Utánajártunk az igazságnak

Portfolio
Újra és újra előkerül az a dilemma, hogy csapvizet vagy ásványvizet érdemes-e inkább inni. Sokszor hozzák fel a csapvízzel szemben az olyan érveket, mint magas arzéntartalom, ólomtartalom, és egyéb szennyezettségek, ezért megnéztük, hogy a legfrissebb, a magyar ivóvízminőségre vonatkozó jelentés mit mond az ivóvíz egészségkárosító hatásáról. Jó hír, hogy összességében Magyarországon jó az ivóvíz minősége, ebben sokat segítettek az ivóvízminőség-javító programok, de még mindig vannak olyan települések, ahol meghaladja a határértéket az arzéntartalom, néhol még az ólom is. Utóbbi 746 ezer embert érint.

Jó az ivóvízminőség, de nagy a különbség az országrészek között A Nemzeti Népegészségügyi Központ minden évben kiadja a „Magyarország ivóvízminősége” elnevezésű jelentését, a legfrissebb ilyen elérhető tanulmány 2019-es. A jelentés többek között kitér arra, hogy az ország valamennyi településén biztosított a közműves ivóvíz-ellátás, ugyanakkor továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés