Előfizetői tartalom

Kína összeomlása, még ellenállóbb vírusvariáns – Tíz dolog, amitől a világ retteghet 2022-ben

Portfolio
Kína uralja a 2022-es kockázatok listáját, több lehetséges konfliktus főszereplője is lehet az ázsiai ország – derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) héten megjelent elemzéséből. A cég szakemberei tíz olyan kockázatot emeltek ki, melyek megvalósulására reális esély van, ha pedig bekövetkeznek, akkor komoly gazdasági következményekkel járhatnak jövőre.

1. A romló amerikai-kínai kapcsolatok miatt megtorpan a világgazdaság Az USA és Kína továbbra is a globális befolyásért küzdenek egymással, Joe Biden elnök próbálja rábírni a nyugati országokat, hogy összehangoltan lépjenek fel az ázsiai fenyegetéssel szemben. Ez a gyakorlatban korlátozásokat jelenthet a kereskedelemben, a technológiai együttműködésben és a beruházásokban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés