Előfizetői tartalom

Koronavírus: brutális járványhullám tarolja le Magyarországot ezekben a napokban

Portfolio
Egy ideig úgy tűnt, hogy a járvány 4. hullámában alacsonyabb esetszámokat láthatunk, mint korábban, hiszen az oltás védi az embereket. Ma már a napi új fertőzöttek alapján úgy látszik, hogy a járvány ugyanolyan dinamikát követ, mint amit az előző év azonos időszakában láttunk. Csakhogy az oltások miatt sokkal több fertőzés marad rejtve, mint tavaly, miközben a delta variáns gyorsabban terjed, mint a korábbiak. Magyarország rendkívül kevés adatot közöl a járványról nemzetközi összevetésben, de a járvány legstabilabb adatából, a halottak számából visszavezetett becslésünk szerint 2-3 héttel ezelőtt már nagyobb volt a járvány, mint tavaly.

Járványhelyzet Az elmúlt egy-két héten jelentős mértékben romlott a koronavírus-helyet Magyarországon. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy a korábbiaknál gyorsabban nő a napi új koronavírusos esetek száma. A romló tendenciát alátámasztják a szennyvízadatok is, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ugyanis a koronavírus-koncentráció növekedését méri. Az NNK úgy fogalmaz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái