Előfizetői tartalom

Eltört gázvezeték: Magyarország segíthette ki a szerbeket gázzal

Portfolio
A legfrissebb nyilatkozatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy Magyarországról importált plusz 5-5 millió köbméternyi gázt hétfőn és kedden Szerbia amiatt, mert hétfőn hajnalban eltört Bulgáriában a Transbalkan gázvezeték egy régi szakaszán a cső és majd csak várhatóan ma éjféltől indulnak újra Bulgária felől Szerbia és Magyarország felé az orosz tranzit gázszállítások.

Hétfőn, tehát a bolgár vezetékprobléma első napján késő este arról számolt be a Tanjug hírügynökség Dusan Bajatovicsra, a szerb állami Srbijagas gázkereskedő vezérigazgatójára hivatkozva, hogy hétfőn 5 millió köbméternyi gázt importáltak Magyarországról, mert a gázkészletek mindössze 400 millió köbmétert tettek ki. Kedden délután a Reuters arról tudósított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés