Előfizetői tartalom

A Paks II. orosz fővállalkozója reméli, hogy nem lesz csúszás az újabb hiánypótlás miatt

Portfolio
„Remélem, nem okoz majd fennakadást, hogy a Paks II. Zrt.-nek további információkat kell adnia az OAH számára, illetve, hogy a hivatalnál is időt vesz igénybe az újabb adatok értékelése” – így reagált a Paks II. projekt orosz vezetője a Világgazdaság interjújában arra a kérdésre, hogy az Országos Atomenergia Hivatal által az utolsó pillanatban elrendelt hiánypótlás a létesítési engedélykérelemnél okozhat-e csúszást az új erőmű üzembe helyezésének idejénél.

Alekszandr Merten, a fővállalkozó oroszországi ASZE vállalat alelnöke, (amely a Roszatom egyik cége) azt hangsúlyozta, hogy a projekt megvalósításának általános feltételeit rögzítő, 2019-ben módosított szerződés „azóta nem változott”. Emiatt kijelentette: A tervek szerint az első blokkot 2029-ben, a másodikat 2030-ban helyezzük üzembe. Amint megírtuk: az utolsó lehetséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés