Előfizetői tartalom

Bejelentette az Energiahivatal: felére vágta a magyarországi gázáraknál a korrekciós mértéket

Portfolio
A kirívóan magas földgázárak mérséklése érdekében felülvizsgálta és az eddigi 6 százalékról a felére, 3 százalékra csökkentette a gáznapi kiegyensúlyozó földgázár kialakulásában fontos szerepet játszó kismértékű korrekció mértékét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal – jelentette be szerda reggel a MEKH. Fontos, hogy az új, felére csökkentett érték már a 2021. november 1-jei gáznap kezdetétől érvénybe is lépett.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a földgázkereskedők pénzügyi stabilitásának védelme és kockázataik, piaci biztosítékaik további emelkedésének mérséklése érdekében a MEKH – egyeztetve a piaci szereplőkkel – a kismértékű korrekció mértékét felére csökkentette. A döntéssel kapcsolatban Horváth Péter János, a MEKH elnöke (képünkön) kiemelte: a hivatal a kismértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés