Előfizetői tartalom

Elbúcsúztatták Kornai Jánost

Portfolio
Életének 94. évében, 2021. október 18-án hunyt el Kornai János, a világhírű közgazdász búcsúztatására ma került sor a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában. Az MTA rendes tagját, a Harvard és a Corvinus Egyetem emeritus professzorát, a francia becsületrend kitüntetettjét, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagját Budapest Főváros, a Corvinus Egyetem, valamint a Magyar Tudományos Akadémia saját halottjának tekinti.

Kornai János a hazai és a nemzetközi közgazdaságtudomány kiemelkedő alakja volt. Főbb kutatási területe a szocialista rendszer diszfunkcionális működésének feltárása, a gazdaság nem-egyensúlyi állapotához vezető tényezők megismerése volt, de időnként aktívan részt vett a mindennapi gazdaságpolitikai problémák körüli vitákban. Egyik alapműve, "A hiány" 1980-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés