Előfizetői tartalom

Mennyi lesz az éves áramszámlám? – Most bárki kiszámolhatja egy új kalkulátorral!

Portfolio
Egy új lakossági energiadíj-kalkulátort készített a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), amely segít kiszámítani az éves lakossági áramfogyasztással járó költséget a várható éves fogyasztás ismeretében. Az egyetemes szolgáltatásban részesülő felhasználók az alkalmazás segítségével tudatosabbá tehetik a fogyasztásukat és kiszámíthatóbbá válik az éves megtakarítás – hívja fel a figyelmet a Hivatal.

A kalkulátor figyelembe veszi az energiadíjakat, a 2021. április 1-től érvényes rendszerhasználati és elosztói alapdíjakat is, és kiszámítja az elosztói területenként fizetendő éves díjakat. Utóbbi félmondat azért lényeges, mert bár Magyarországon a lakossági felhasználók – mint egyetemes szolgáltatásra jogosultak – a villamos energiát hatósági áron vásárolhatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés