Előfizetői tartalom

Jött a cseh vonat: hozamemelkedések a rövid lejáratokon

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ közzétette a mai állampapírpiaci referenciahozamait. A tegnapelőtti lengyel, de még inkább a tegnapi cseh kamatemelés megtette a hatását. A vártnál jóval nagyobb szigorítás érezhetően növelte a hazai kamatemelési várakozásokat is, ennek tudható be, hogy a rövid lejáratú hozamok 14-18 bázisponttal megugrottak.

A tegnapihoz képest csak 1 bázisponttal emelkedett a 20 éves lejáratú papír referenciahozama. A 3 hónapos lejáratú állampapír hozama viszont 18 bázisponttal ugrott meg, ahogy a féléves hozam is érdemben emelkedett. Kapcsolódó cikkünk 2021. 11. 04. A lengyel után a cseh jegybank is óriásit csapott az asztalra, mit lép erre az MNB?   Dátum Futamidő Értékpapír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés