Előfizetői tartalom

Matolcsy György: a túlélés vagy a katasztrófa a kérdés

Portfolio
"Ellentétes nézetek léteznek azzal kapcsolatban, hogy a központi bankoknak milyen szerepet kell vállalniuk a klímaváltozás elleni küzdelemben (Rachael King, Central Banking, 2021. június 9.). Egyesek az aktív szerepvállalás mellett érvelnek, míg mások a hatáskörök túllépésétől tartanak", írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.

De nem a két opció közötti választás a kérdés; hanem a túlélés vagy a katasztrófa. Arról van szó, hogy az új gazdaság létrehozásának lehetőségét elmulasztjuk, vagy megragadjuk azt. Nem a régi, fenntarthatatlan gazdasági rendről egy új, fenntartható rendszerre való békés és kényelmes átállás a lényeg, hanem a jövőért vívott háború. Montecuccoli bölcs szavait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés