Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: szenved a gazdaság a magas áram- és gázárak miatt, a háztartások fix rezsijét megvédjük

Portfolio
A magyar gazdaság szenved a többszörösére emelkedett áram- és gázárak miatt, de a lakossági rezsi fix ára biztosan fennmarad a választásokig, mert azt a kormány megvédi – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában. Mindez azt is jelenti, hogy a kormány a legmagasabb szinten is elismerte, hogy a gazdasági szereplőknek súlyos nehézségeket okoz az elszálló energiaár, de egy október közepi kormányzati ígéret ellenére a mai műsorban nem hangzott el semmilyen információ arra, hogy ezzel akar-e bármit kezdeni a kormány, terveznek-e lépést a vállalati kör számára.

Orbán Viktor az interjúban úgy fogalmazott: "bolond dolgok történnek Európában, nem túlzás azt mondani, hogy rezsiválság van", hiszen többszörösére emelkedtek az áram- és gázárak. Ennek okairól és az egyetlen lehetséges kiútról éppen tegnap közöltünk nagyinterjút a Shell forgatókönyvelemző csapatának magyar vezetőjével, a Nemzetközi Energia Ügynökség volt főközgazdászával....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés