Előfizetői tartalom

Energiaválság: megint leállt az orosz gázszállítás a németek felé, szándékos gázválságról beszélnek az ukránok

Portfolio
Múlt szombathoz hasonlóan most szombaton is leállt az egyik legfontosabb orosz csővezetéken a gázszállítás Németország felé, sőt megint visszafelé megy a gáz az oroszok irányába, így ez a jövő héten megint jókora gázár-emelkedést okozhat a tőzsdéken. Egyes német politikusok mellett az ukrán külügyminiszter is nyíltan arról beszél, hogy az oroszok a gázszállítások direkt visszafogásával okozzák a gázárak elszállását azért, hogy kikényszerítsék az Északi Áramlat 2 utolsó engedélyeit is.

Amint megírtuk: múlt szombaton reggel leállt a gáz nyugati irányú szállítása az Oroszországból Lengyelországon át Németországba tartó, évi 33 milliárd köbméteres kapacitású Yamal-Europe gázvezetéken, aztán keletre, tehát visszafelé kezdtek el menni a szállítások Németországból Lengyelország irányába. Így a nyugati gázkészletek tovább apadtak, és amiatt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés