Előfizetői tartalom

Elkeserítő tudatlansággal indultunk neki a 4. hullámnak

Portfolio
Minden korábbi előrejelzést cáfolva, az előző két járványhullámhoz hasonló intenzitással kezdett el terjedni a koronavírus most ősszel is. A fertőzések, kórházi és súlyos esetek száma és sajnos a halálozások alakulása is hasonló meredekségű görbéket írnak le, mint egy éve vagy tavasszal. Sokan próbálják kutatni az okokat.

A kérdés nagyon leegyszerűsítően úgy hangzik, hogy „miért nem tudta a sokkal fertőzőbb delta variáns terjedését megfogni a sokkal nagyobb átoltottság?”. A válaszhoz eggyel közelebb kerülnénk, ha tudnánk, kik betegednek meg, az oltottak és az oltatlanok milyen megoszlásban vannak a kórházakban, erről azonban semmilyen adatot nem közöl a kormány. Az a mai napig nem világos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés