Előfizetői tartalom

Folytatódott a külkereskedelmi mérleg romlása

Portfolio
Szeptemberben az előzetes adatok szerint 1 millió eurós többlet keletkezett a külkereskedelmi mérlegben, ami gyakorlatilag nullszaldós eredményt jelent. Két durva hiányt hozó hónap után ez látszólag javulást jelent, de tudni kell, hogy szeptember szezonális okokból évek óta a legnagyobb többletet hozó hónapunk, tavaly például 1,1 milliárd eurós aktívumot regisztrált a KSH. A mai adat az utóbbi 15 év leggyengébb szeptemberi egyenlege.

Az egy évvel ezelőttihez képest euróban számolva az import 12%-kal nőtt, az export 1%-kal esett. Így a 12 havi gördülő egyenleg gyors romlása folytatódott: A külső egyensúly romlása egészen hirtelen indult el júliusban, és gyakorlatilag az egész harmadik negyedévet jellemezte. Tavaly közel 1,7 milliárd eurós többlet volt ebben az időszakban, az idén közel 1 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés